Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

”Kun val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja­na on vuo­si­kym­men­ten aikana ollut nainen kah­des­ti, aja­tel­laan, että on ta­sa-ar­vo on jo hoi­det­tu” – Ulla Par­viai­sen mie­les­tä ei ole ja siksi hän pitää aihetta esillä

Ulla Parviainen täyttää maanantaina pyöreitä. Monessa mukana ollut vaikuttaja kaipaa edelleen lisää tasa-arvoa kuntapolitiikkaan.

Ulla Parviainen ottaa tulijat lämpimästi vastaan uudessa työhuoneessaan Kuusamo-opistolla. Sisustus on vielä hieman kesken, opiston tuore rehtori sanoo. Vasta osa vanhan talon eri nurkista löytyneistä tauluista on päässyt seinälle. Yksi odottaa reissua haljenneen kehyslasin vaihtoon, toinen pinttyneen pölyn puhdistamista pinnastaan.

Haastatteluhetkellä takana on kuusi työpäivää uudessa virassa.

– Muun taloon ja toimintaan tutustumisen ohessa olen seikkaillut ja käynyt katsomassa, mitä vanhaa tavaraa täällä on. Entisöintikurssille on 10–15 vuodeksi varastoa, Parviainen sanoo naurahtaen.

Parviainen tunnustautuu perinteiden vaalijaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.