RIKOKSET: Laiton ra­han­ke­rää­jä voi tulla ovelle

Viikon kysymys: Mitä odo­tuk­sia sinulla on lop­pu­syk­syn suh­teen? – Vastaa viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Jatkuva kiire ei ole hyväksi ke­nel­le­kään

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Kuu­sa­mo­lai­set Antti ja Elina luo­pui­vat lyp­sy­kar­jas­ta jo kaksi vuotta sitten – maa­ti­la­yrit­tä­jien tilanne jatkaa Koil­lis­maal­la­kin pa­he­ne­mis­taan eikä hel­po­tus­ta näy

Koillismaalla yhä useampi maatila joutuu harkitsemaan toiminnan jatkamista. Lopettavien maatilojen taustalla voi olla monenlaisia syitä.

Yhä useampi maatilallinen on joutunut kuluneen vuoden aikana vaikean päätöksen eteen, kun kustannukset nousevat eikä maatalous enää ole kannattanut. Kuusamon Naturpoliksessa alkutuotannon koordinaattorina toimiva Heino Ervasti kertoo, että Koillismaallakin useita maatiloja on lopettanut. Ervasti arvelee, ettei maatilojen hankalaan tilanteen helpottamiseksi ole yksinkertaista ratkaisua.

– Maatilojen tilanne on tällä hetkellä todella paha. Nyt pitäisikin oikeastaan rauhallisesti katsoa, että mihin suuntaan esimerkiksi hintapolitiikka lähtee kehittymään, eikä tehdä hätiköityjä päätöksiä.

– Ruokaa kuitenkin tarvitaan, ja olisi hyvä, jos pystyttäisiin omavaraisuus säilyttämään ja saataisiin jatkossakin syödä kotimaista ruokaa, Ervasti summaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.