Juuri nyt: Ra­vin­to­la piste avataan uu­del­leen ensi lauan­tai­na

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon EVO:n uuden jä­te­ve­den­puh­dis­ta­mon ura­koit­si­jat valittu - yli 13 mil­joo­naa mak­sa­van puh­dis­ta­mon ra­ken­ta­mis­työt alkavat vapun jälkeen

Uuden puhdistamon valmistuttua Torangin jätevedenpuhdistamo puretaan ja vanhan puhdistamon paikka maisemoidaan alueeseen.

Kuusamon energia- ja vesiosuuskunnan hallitus on valinnut urakoitsijat Mäntyselän uuden jätevedenpuhdistamon rakennusprojektiin.

Rakennusurakoinnin tekee kuusamolainen Tunturirakennus Oy. Niin ikään kuusamolainen yritys Juhatek Oy vastaa LVI- ja rakennusautomaatiosta. Prosessiputkisto- ja koneistourakoinnista vastaa T&A Mämmelä Oy Kalajoelta. Sähkö- ja instrumentointiautomaatiourakoinnista vastaa oululainen Slatek Oy ja kiekkosuodatuksesta Veolia Oy.

Työt Mäntyselällä ovat jo käynnistyneet valmistelevilla toimenpiteillä ja varsinaiset rakennustyöt pääsevät käyntiin ensi viikolla. Puhdistamon on tarkoitus valmistua 15.12.2021 mennessä.

– Osa urakoitsijoista on tuttuja Rukan jätevedenpuhdistamon rakentamisen ajoilta ja lähdemme uuteen projektiin luottavaisin mielin ammattitaitoisten kumppaneiden kanssa, EVOn verkostopäällikkö Kimmo Viinikka kommentoi yhteistyötä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.