Kuvagalleria: Maail­man parhaat kum­pa­re­las­ki­jat näyt­ti­vät jälleen Rukalla tai­to­jaan

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon Juusto täyttää 60 vuotta: "Ku­kaan, joka ar­vos­taa helppoa elämää ei pe­rus­tai­si juus­to­laa Kuu­sa­moon", ajat­te­li­vat pe­rus­ta­jat

Suomen pohjoisin juustola, Kuusamon Juusto, täyttää 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Kuusamossa kypsyy erikoiserä emmentalia ja esille tuodaan henkilöitä pitkän matkan varrelta.

Kuusamon juusto käsittelee noin 150 maitotilan tuottaman maidon vuosittain kolmeksi miljoonaksi kiloksi juustoa.
Kuusamon juusto käsittelee noin 150 maitotilan tuottaman maidon vuosittain kolmeksi miljoonaksi kiloksi juustoa.
Kuva: Jenna Lehtonen

"Kukaan, joka arvostaa helppoa elämää ei perustaisi juustolaa Kuusamoon. Mutta jos elämässä kaikki olisi helppoa, siitä häviäisi suola." Tällä asenteella perustettiin vuonna 1951 Kuusamon Osuusmeijeri, josta alkoi Suomen pohjoisimman juustolan, Kuusamon Juuston, tarina, Kuusamon Juusto kertoo tiedotteessaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 60 vuotta siitä, kun ensimmäinen juustokattilallinen keitettiin Kuusamossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.