Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon kas­va­tus- ja si­vis­tys­lau­ta­kun­ta kä­sit­te­li pää­tö­seh­do­tus­ta, jonka mukaan Nis­sin­vaa­ran koulun jat­ko­suun­nit­te­luun ei otet­tai­si vaih­to­eh­dok­si vanhan ra­ken­nuk­sen pe­rus­kor­jaa­mis­ta

Kuusamon kasvatus- ja sivistyslautakunta käsitteli perjantaina 25.8. kokouksessaan kannanottoa yhdyskuntatekniikan lautakunnalle. Kokouksen päätösehdotuksena oli, että kouluverkkosuunnitelman mukaista Kirkkokedon, Tolpanniemen ja Nissinvaaran koulujen muutos-, laajennus- ja/tai rakentamissuunnittelua jatketaan. Lisäksi päätösehdotuksessa lukee, että Nissinvaaran koulun jatkosuunnitteluun ei otettaisi vaihtoehdoksi vanhan rakennuksen peruskorjaamista vaan haettaisiin ratkaisu uusista tiloista.

Päätösehdotuksen takana on se, että yhdyskuntatekniikan lautakunta palautti asian uudelleen käsittelyyn kesäkuun kokouksessaan.

Edellä mainitut koulut ovat osa Kuusamon kaupungin vuonna 2022 päivittämää kouluverkkosuunnitelmaa. Kouluverkkosuunnitelman mukaisesti Nissinvaaran koululle on toteutettu tilahankkeiden menettelytapaohjeiden mukaan koulutilojen tarve- ja hankeselvitys kuluneen vuoden aikana.

Tarve- ja hankeselvityksen tuloksena on laadittu huonetilaohjelma, jonka mukaan koulun tarvitsema tilatarve on noin 950–1050 kerrosneliötä, riippuen tilaratkaisuista, kasvatus- ja sivistyslautakunnan päätösehdotuksen esittelyssä kerrotaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi