Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kuu­sa­mon len­to­kent­tä sul­je­taan kan­sain­vä­li­sel­tä len­to­lii­ken­teel­tä - Kuu­sa­mon ra­jan­yli­tys­pai­kal­la alkaa tors­tai­na ra­joi­tuk­set

-
Kuva: Mikko Halvari

Kainuun rajavartiosto rajoittaa henkilöliikenteen rajaliikennettä Koillismaan rajanylityspaikoilla torstaista alkaen. Henkilöliikennettä rajoitetaan Kuusamon ja Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikoilla. Myös Kuusamon lentoasemat suljetaan kansainväliseltä lentoliikenteeltä.

Suomen kansalaisten ja heidän perheenjäsenensä kotimaahan paluun mahdollisuus taataan EU-kansalaisten ja muussa EU-maassa pysyvällä oleskeluluvalla oleskelevien paluu Suomeen ja Suomen kautta kotimaahansa sallitaan, huomioiden henkilön terveydentila.

Välttämätön työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne turvataan, tavaraliikenne turvataan.

Kuusamon rajanylityspaikkojen aukioloaikoihin voidaan tehdä rajanylityspaikkakohtaisia rajoituksia, mutta toistaiseksi aukioloajat ovat normaalit: Kuusamon rajanylityspaikka on auki päivittäin klo 08 – 19 ja kesäaikaan siirryttäessä 29.3.2020 lukien 09 – 20.

Kainuun rajavartiosto osallistuu henkilöstöllään sisärajavalvonnan palauttamiseen Suomen ja Ruotsin rajalla. Korvaamme muilla toimenpiteillä sisärajavalvontaan komennettavan henkilöstön poistumisen siten, että pystymme turvaamaan rajaturvallisuustehtävämme itärajalla.

– Valmistaudumme tarvittaessa ottamaan töihin myös hiljattain eläkkeelle jääneitä rajavartiomiehiä, kertoo Kainuun rajavartioston  apulaiskomentaja everstiluutnantti Jarkko Kolehmainen.