Kuu­sa­mon Pork­ka­tör­män kohtalo yhä auki – Kiin­teis­tön tu­le­vai­suu­des­ta käydään kä­den­vään­töä, kohde lai­te­taan uu­del­leen myyn­tiin ensi keväänä

Tilaajille
Tilaajille

Lastensairaalana Kuusamossa aikaisemmin toimineesta Porkkatörmän kiinteistön tulevaisuudesta käydään kovaa kädenvääntöä osan päättäjien ja kaupunginjohdon välillä. Asiaa kokouksessaan tiistai-iltana käsitellyt kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi yhdyskuntatekniikan lautakunnan vastauksen viime keväänä Ulla Parviaisen (kesk.) tekemästä kuntalaisaloitteesta. Aloitteessa esitetään, että Kuusamon kaupunki toteuttaa Porkkatörmän lastensairaalasta, sen tontista sekä lastensairaalan ympärillä omistamastaan maa-alueesta tontinluovutuskilpailun.

Kaupunginhallitus merkitsi tiedokseen yhdyskuntatekniikan lautakunnan tekemän päätöksen, jossa se toteaa vastauksena kuntalaisaloitteeseen, että Porkkatörmän lastensairaalan rakennus asetetaan myyntiin uudelleen ensi keväänä, niin kuin kaupunginvaltuusto budjettikokouksessaan edellytti ja tontti vuokrataan 50 vuodeksi. Kaupan ehtona on, että tarjoajan suunniteltu käyttötarkoitus pitää sopia ympärillä olevaan rakennettuun ympäristöön ja toimintaan sekä lisäksi huomioitava aloitteessa mainittu rakennuksen saneeraaminen ja alueen kehittäminen.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt jo joulukuussa 2020, että mikäli Porkkatörmän näyttelytilaa (entinen lastensairaala) ei saada myytyä vuoden 2023 loppuun mennessä, rakennus puretaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi