Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kuu­sa­mon Seutu siirtyy Kaleva Median leh­ti­per­hee­seen – Kaleva Media ostaa pai­no­yh­tiön ja kaksi kau­pun­ki­leh­teä Hilla Grou­pil­ta

Botnia Printin painolaitokset sijaitsevat Kokkolassa ja Kajaanissa.
Botnia Printin painolaitokset sijaitsevat Kokkolassa ja Kajaanissa.
Kuva: Jukka Lehojärvi

Kaleva Media ostaa painoliiketoimintaan keskittyneen Botnia Print Oy Ab:n koko osakekannan Hilla Groupilta.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Omistusjärjestely astui voimaan 29. joulukuuta 2023.

Botnia Printissä aloitetaan järjestelyjen jälkeen muutosneuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä.

Botnia Printin palveluksessa on yhteensä 56 työntekijää ja sen painolaitokset sijaitsevat Kokkolassa ja Kajaanissa. Botnia Printin liikevaihto oli 16,5 miljoonaa euroa vuonna 2022. Kaleva Medialla on ennestään oma painolaitos Oulun Ruskossa.

– Kaupallisen median toimintaympäristö vaatii yhä enemmän yhtiöiden välistä yhteistyötä. Tämä kauppa on osa toimialajärjestelyä, jolla turvataan sanomalehtien laadukas painaminen Pohjois-Suomessa sekä luodaan mahdollisuuksia paikallisen journalismin monikanavaiseen tekemiseen pitkällä aikavälillä, Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen sanoo yhtiöiden tiedotteessa.

Yhtiöt ovat sopineet, että Hilla Group jatkaa Botnia Printin painoasiakkaana. Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia Botnia Printin olemassa oleviin asiakkuuksiin.

– Vaikka ala digitalisoituu vauhdilla, meillä on kuitenkin merkittävä määrä printtiasiakkaita, joita haluamme jatkossakin palvella hyvin, Laakkonen sanoo.

Pohjois-Suomessa on tällä hetkellä kolme isoa painotaloa. Hilla Groupin toimitusjohtaja Mikko Luoma kertoo Keskipohjanmaassa, että kyse on ylikapasiteetista, johon mediatalot yhdessä reagoivat.

Botnia printin muutosneuvotteluissa tarkastellaan muun muassa Kajaanin painotalon alasajoa. Neuvottelut voivat johtaa irtisanomisiin.

Mikko Luoma (vas.) ja Juha Laakkonen pääsivät sopuun kaupoista, mutta eivät julkista kauppahintaa.
Mikko Luoma (vas.) ja Juha Laakkonen pääsivät sopuun kaupoista, mutta eivät julkista kauppahintaa.
Kuva: Jukka Lehojärvi

– Samalla varmistamme laadukkaiden painopalvelujen jatkumisen omille tuotteillemme pitkälle tulevaisuuteen, Luoma sanoo.

Kaleva Media ostaa Hilla Groupilta myös kaksi kaupunkilehteä: Kuusamon Seudun ja Torniossa toimivan Kotikulmilta-lehden.

Toimittajat siirtyvät Kaleva Median palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lehdet jatkavat ilmestymistään normaalisti.

Koillissanomat on osa Kaleva Mediaa.


Kello 14.36 lisätty Mikko Luoman Keskipohjanmaalle antama kommentti sekä tieto Kajaanin painotalon mahdollisesta alasajosta.