Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Tilaajille

Le­gen­daa­ri­nen luon­to­do­ku­men­ta­ris­ti ihastui Kuu­sa­moon – "En koskaan unohda kuuk­ke­lin las­keu­tu­mis­ta kä­del­le­ni"

Dinosaurusdokumenteistaan tuttu Nigel Marven haluaa tuoda Kuusamoa ja Suomea maailman tietoon.

Maailmankuulu brittiläinen luontodokumentaristi Nigel Marven intoili Kuusamon luonnosta ja kuukkelin laskeutumisesta kädelleen.
Maailmankuulu brittiläinen luontodokumentaristi Nigel Marven intoili Kuusamon luonnosta ja kuukkelin laskeutumisesta kädelleen.
Kuva: Samuli Träskilä

Brittiläinen luontodokumentaristilegenda Nigel Marven vietti juhannusviikonlopun Kuusamossa. Marven oli paikallisen Mikko Oivukan opastamana viikon mittaisella matkalla, jonka tavoitteena on markkinoida Suomea luontomatkailukohteena. Kuusamossa Valtavaaralla Marven tapasi ensi kertaa kuukkelin.

– Se oli todella jännittävää. Linnut ovat täällä hyvin erityisiä. En koskaan unohda kuukkelin laskeutumista kädelleni. Kesällä sen bongaaminen on vaikeampaa, joten koin itseni onnekkaaksi, kun näimme sen, Marven intoili.