Tilaajille

Lii­ken­ne­va­lois­ta kier­to­liit­ty­mät, satoja is­tu­tuk­sia ja Nel­jän­tien­ris­teyk­ses­tä kä­ve­ly­ka­tu­alue 20 km/h ra­joi­tuk­sel­la – ko­ko­sim­me Kit­kan­tien tun­tu­vim­mat muu­tok­set yksiin kansiin

Liikennevalot pois ja kiertoliittymät tilalle, kävelykatua, saarekkeita ja yli 600 istutusta. Tätä Kitkantielle nähdään ensi kesän jälkeen.

– Haikea tunne, ei puun puuta pystyssä. Lahovikaa näkyi olevan pihlajissa, mutta silti ne olivat osa Kitkantietä. Toivotaan, että uusi on entistä ehompi, kun valmistuu. Näin toivoo Kaisu Toivola Facebookin KUUSAMOSSA PUHUTAAN ! -ryhmässä eikä hän ole yksin. Lukuisten muiden kommentoijien puheissa näkyy sama haikeus: toivottavasti Kitkantiestä tulee entistä kauniimpi saneerauksen jälkeen.

Koillissanomat otti selvää saneerauksen yksityiskohdista. Suunnitelmien perusteella muutosta kaipaavat voivat huokaista helpotuksesta. Ensi syksyn jälkeen Kitkantien varteen on nimittäin istutettu puita ja muita istutuksia sadoittain, valoristeykset ovat muuttuneet kiertoliittymiksi ja Neljäntienristeyksen alue yhdessä torin kanssa on kävelykatumaista yhteisaluetta – eikä tässä vielä kaikki.