Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Et­sik­ko­ajan kirkko alkoi kohdata vies­tin­näs­sä uusia mah­dol­li­suuk­sia

Seurakuntien toiminnasta kertovan viestinnän merkitys on jatkuvasti kasvanut viime vuosikymmeninä. Samaan aikaan koko yhteiskunnassa on tapahtumassa valtava murros, joka on johtanut moniarvoistumiseen ja myös valtakunnan tasolla kirkon aseman heikkenemiseen.

Samalla kirkko alkoi kuitenkin kohdata viestinnässä uusia mahdollisuuksia ja sopeutumaan median logiikkaan. Kun aiemmin maaseutumaisessa yhteiskunnassa riitti tiedottamiseen ilmoittaminen paikallislehdissä tai jaetuissa ilmoituslehtisissä, korona-ajan myötä on jouduttu etsimään uusia tapoja tiedottaa toiminnoista kirkossa ja seurakunnassa.

Samalla on pitänyt tarkistaa onko kirkolla omaa osaamista ja välineitä vastata, miten seurakuntalaiset ja ei-aktiiviset jäsenet parhaiten tavoitetaan ja miten heitä voidaan palvella.

Kirkolliskokouksessa vuonna 2009 asetettiin tavoite, että kirkon toimijoiden tulee mennä sinne, missä ihmiset ovat, toimia vuorovaikutuksessa ja asettua ihmisten kysymysten tasolle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi