Asuntopula: Kuu­sa­moon lisää vuok­ra-asun­to­ja ja mai­se­ma­tont­te­ja

Vanhat kuvat: Kuinka on suksi luis­ta­nut? – Katso kuvat men­neil­tä tal­vi­lo­ma­vii­koil­ta

Toimittajalta: Nuoriso ei olekaan pilalla

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Hal­li­tus­oh­jel­mas­ta mil­joo­nien ve­ro­tu­lo­me­ne­tyk­set kai­vos­kun­nil­le

Nykyhallituksen aloittaessa elinkeinoministeri Katri Kulmuni kuulutti, että puolueen vaatimuksesta yritysten kone- ja laiteinvestointien poisto-oikeus tilinpidossa nostetaan 50 prosenttiin vuosi.

Muutama kuukausi sitä ennen – eduskuntavaalien äänikalastelussa – keskustan kaivospoliittisen työryhmän puheenjohtaja Markus Lohi oli hehkuttanut Lapin Kansan sivuilla, että Lapin liitto palkitsee Agnico Eagle-yhtiön Kittilän kultakaivokselta ”Lapin kehittäjänä”.

Kaivosyhtiö, joka oli investoinut kauhoakseen Kittilän kullan alkulupaansa puolta lyhemmässä ajassa taskuihinsa palkittiin ”pitkäjänteisestä investoinnista Lapin kehittäjänä”.

Kaivoksen tilinpäätöksessä se näkyi 1,2 miljoonan euron yritystukena.

Siinä esimerkki liiton toimintakulttuurista, vaikka sen laatima ”Lappi sopimus 2018 -2021” ohjeistaa: ”Lappilainen kehitys lähtee luonnosta … luonnonvarat ovat resurssi, jota meidän on käytettävä taiten ja kestävästi hyödyksemme … se tarkoittaa uusiutumattomien luonnonvarojen korvaamista uusiutuvilla … puhdas luonto on Lapin kilpailuvaltti.”

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi