Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Me­dial­la mer­kit­tä­vä mai­ne­vas­tuu – ja vastuu myös hei­kos­ta ää­nes­tys­ak­tii­vi­suu­des­ta

Kuntavaalien jälkeen on mediakentässämme käsitelty laajasti niin poliitikkojen kuin politiikkammekin  vastuuta heikoksi jääneestä äänestysaktiivisuudesta. Kuusamossa tähän tutkiskeluun on erityistä aihetta, koska äänestysvilkkautemme jäi alle maan keskiarvon. Vähemmistömme sormella osoittelu tässä suhteessa vaikuttaa kuitenkin sekä kohtuuttomalta että perin tarkoitushakuiselta.

Kun paikallispoliittinen enemmistöasema perustuu enää vain vaivaisen näennäisprosentin kuvitteelliseen enemmistöön, missä lähes puolet sitä suoraan vastustaa ja toinen puolikas jättää kantansa lisäksi kokonaan ilmaisematta, ei voida puhua alkuunkaan todellisesta kansamme tunnon enemmyydestä. Kyse on ehkäpä enemmänkin siitä, että kovin moni kokee hyötyvänsä vallan mukanaan tuomista hillotolpista ja henkilökohtaisista todellisista tai kuvitelluista eduista.

On ilman muuta selvää, että poliitikkojemme täytyy vastata politiikan julkikuvasta siinä suhteessa kuin he ovat sen muotoutumiseen osallisia. Kaiken maailman lehmänkaupat, suhmuroinnit ja omaneduntavoittelu ovat suurelta osin pilaamassa poliittisen päätöksenteon julkikuvaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi