Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Suotta Pauli Saa­pun­ki it­kes­ke­li teh­neen­sä turhaa työtä rajan takana – ­Pu­tin, Stalin, Lenin ja kump­pa­nit ovat tulleet vain käy­mään, ei olemaan

Putinin Ukrainan sodan johdosta näyttää syntyneen eräänlainen jonkinlainen ”venäläishysteria.” Yksi jo ehdotti että lahden takana oleva Punaisentorintie pitäisi muuttaa toiseksi, koska se muistutti venäläisistä. Eikö kirjoittaja todellakaan tiedä sitä, että venäläiset ovat kuuluneet Kuusamon historiaan kauemmin kuin nykyiset suomalaiset asukkaat? Sodan jälkeen piti opetella puhumaan kiltisti venäläisistä eikä ryssistä. Minun ollessani koulupoika ja istuessani Oulun lyseon ensimmäisellä luokalla, meille sen aikaisille karvapäille yritettiin istuttaa päähän, ettei sovi puhua ”ryssistä”, kun venäläisten johtama valvontakomissio tulee kaupunkiin. Arvatkaapa, menikö opetus perille?

Me poikakuorolaiset saimme päähämme lähteä Oulun rautatieasemalle vastaan valvontakomissiota ja esittää heille laulutervehdyksen. Lauluksi valikoimme sodan aikaisen mielilaulun ”Silimien välliin ryssää, ettei se takaisin tyssää. Silimien välliin nikkelirautaa, kyllä se itte kaivaa hautaa.” Esitettyämme arvoisalle valvontakomissiolle laulumme, emme jääneet odottamaan aplodeja, vaan otimme jalat allemme ja teimme oman satasen ennätyksemme.