
Posion vuoden yrittäjänä palkittu Petri Lehtiniemi ja hänen puolisonsa Jirapun Lehtiniemi syövät marjoja päivittäin. Jääkaapista löytyi pöytään mustikoita, joita he nauttivat jogurtin kera.
Kuva: Erkki Ahola
Vaikka ensi kesään on aikaa vielä reippaat seitsemän kuukautta, Posion vuoden yrittäjänä palkitun marjanostajan Petri Lehtiniemen ja hänen puolisonsa Jirapun Lehtiniemen suunnitelmat ovat jo seuraavassa marjasesongissa. Valmistelut ensi kesään käynnistyvät varsinaisesti tammikuun puolivälin paikkeilla.
Thaimaalaisia marjanpoimijoita jo vuodesta 2006 Suomeen tuonut marjayrittäjä kertoo, että vaikka thaipoimijat viipyvät Suomessa keskimäärin vuosittain vain 70 poimintapäivää, koko marjasesongin pyöräyttämiseen yrittäjän on paiskittava hommia lähes vuoden ympäri.