Lukijalta
Mielipide

Meille soitettiin: "Nämä rumpit ja maskit ovat sotkeneet koko touhun, kun ei enää hyvää katiskaa tohi kehua kylän onkikaupassa"

Meille soitettiin

OSALLISTU NETIN KAUTTA

lukijat.koillissanomat.fi/laheta

SÄHKÖPOSTILLA toimitus@koillissanomat.fiSOITA 08 8600 620

Keskustan remontti aikatauluun olisi voinut vaikuttaa käyttämällä hyvä kesä hyödyksi ilmojen suhteen tekemällä pidempää työpäivää.

Nämä rumpit ja maskit ovat sotkeneet koko touhun, kun ei enää hyvää katiskaa tohi kehua kylän onkikaupassa. Virkavalta on heti nykkimässä olkapäästä, valkoisia pusseja peräämässä. Kieli muuttuu.

Kyllä sellaiset paikat, jossa alkoholia tarjoillaan, pitää sulkea viimeistään kokonaan klo 12 eli valomerkki klo 11. Kukaan ei valvo Kuusamossa onko turvaetäisyyksiä tai minkä verran porukkaa otetaan sisään. Tämä sääntö pitäisi säilyttää niin kauan kun koronaa esiintyy ilman mitään tukiaisia, kun annettuja ohjeita ja sääntöjä ei haluta noudattaa!

Onko Suininkijoki ja Suininkijärven veden käyttökielto voimassa kuinka pitkään? Täällä ei asiasta mitään tietoa?

Älkää hyvät kaupungin päättäjät tehkö peruuttamatonta virhettä ja tuhotko Porkkatörmän museoaluetta. Kuusamon keskusta tarvitsee vetonaulan matkailijoille, ettei se jää kokonaan paitsioon Rukan alueesta, ja kaupungin olisi syytä laittaa kortensa kekoon. Porkkatörmästä saisi modernin osallistavan ja kokemuksellisen museon, jossa Kuusamon historiaa käytäisiin läpi muinaisista saamelaisista ja bjarmeista sota-aikojen kautta matkailupitäjäksi koskisotineen. Porkkatörmän tontti mahdollistaa tilan käytön niin ulkona kuin sisällä, kutsuvaa kahvilaa unohtamatta. Luulisi myös, että tällaiselle toiminnalle löytyisi mesenaatteja niin yrityksistä kuin meistä ulkokuusamolaisista, paikallisista nyt puhumattakaan.

Surkuhupaisaa, turistit yrittää laskea sohjoisella pienellä läntillä. Radio Novan mainoksessa toivotetaan turistit tykkypuitten katveeseen laskettelemaan ja MTV 3:n mainoksessa ennen säätiedotusta muhkeitten lumien keskelle (rinteet avattu). Onko hieman virheellista mainontaa?

Ei Kuusamon nettisivut ole kyllä mitenkään parantuneet, koronatesti-haulla ei tullut vastausta. Käskettiin vaan tarkistamaan oikeinkirjoitus, eikö koronatesti ole oikea sanamuoto? Maallikon työlästä löytää apua.

Pankkiautomaatit Kuusamossa ovat inhottavan likaisia, ihan oksettaa, kun tutkin toisinaan niitä ohi kävellessäni. Sekä automaatin nappulat että koko niiden ympäristö oli nytkin hyi!