Joko luit: Ru­ka­kes­kus ke­hit­tää Maston aluetta 14 mil­joo­nal­la

Vanha kuva: Karhu ahmi viisia kania ko­ti­pi­has­ta Tol­pan­nie­mes­sä lo­ka­kuus­sa 1993

Kalakisa: Erkin ver­kos­ta Ala-Kit­kal­la nousi lähes kolmen kilon siika

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Met­sä­hal­li­tus oh­jeis­taa: maa­kot­ka huo­mioi­ta­va tuu­li­puis­tois­sa – Pu­das­jär­ven hank­kei­den alueel­la seu­ra­taan gps-maa­kot­kaa

Pudasjärvi

Tuulivoimapuistoja suunnitellaan yhä enemmän uhanalaisen maakotkan reviirille Pohjois-Suomessa, kertoo Metsähallitus. Se muistuttaa, että tuulivoimahankkeita on kaatunut, koska maakotkan reviirejä ei ole otettu riittävällä tavalla huomioon tuulivoimapuistojen suunnittelussa.

Metsähallituksen Luontopalvelut on koostanut kuntapäättäjille, konsulteille ja ympäristövaikutusten arviointeja valvoville viranomaisille hyviä käytäntöjä, miten huomioida maakotka tuulivoimapuistojen suunnittelussa.

Julkaisun tavoitteena on luonnonsuojelun erityisasiantuntijan Hannu Tikkasen mukaan auttaa yhteensovittamaan luonnonsuojelun ja uusiutuvan energian lisäämiseen liittyvät tarpeet.

– Yhtenä ongelmana on ollut, ettei maakotkiin liittyvä tieto ole siirtynyt suunnittelijoiden ja hanketoimijoiden välillä, koska suunnitteluraportit eivät ole maakotkan suojelun takia julkista tietoa, Tikkanen sanoo tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.