Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Toimittajalta: Suomen kou­lu­tus­jär­jes­tel­mä tarjoaa mah­dol­li­suu­den lot­to­voit­toon

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Mistä tietää -kon­sert­ti soi mie­len­ter­vey­del­le – Tuotto käy­te­tään kuu­sa­mo­lai­siin per­hei­siin koh­dis­tu­van mie­len­ter­veys­työn tu­ke­mi­seen

Tarmo Raatikainen on yksi konsertin esiintyjistä.
Tarmo Raatikainen on yksi konsertin esiintyjistä.
Kuva: Ulla Ingalsuo / Arkistokuva

KS Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa järjestettävä Mistä tietää -konsertti soi mielenterveydelle. Mielenterveysviikon alkajaisiksi kuultavan kaksiosaisen konsertin järjestää Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry yhdessä Kuusamon seurakunnan ja kaupungin kulttuuritoimen kanssa. Tapahtuman tuotto käytetään kuusamolaisiin perheisiin kohdistuvan mielenterveystyön tukemiseen Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry:n kautta.

Mistä tietää, milloin on aika hidastaa, että on masentunut, että ei voi hyvin tai että läheinen ei voi hyvin? Mielenterveysviikon valtakunnallinen teema herättelee rohkeasti pohtimaan omaa vointiaan ja jaksamistaan sekä kertoo käytännön esimerkkejä siitä, miten mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat tunnistaneet omalla kohdallaan, että on aika hakea apua.

– Pelkästään se, että ajatus tästä tulee mieleen, on syy hakea ja saada apua. Sellaista ei olekaan, että hakisit apua liian pienestä syystä tai liian aikaisin, korostaa Kuusamon Mielenterveyden Tuki ry:n puheenjohtaja Tarmo Raatikainen.

Hän on myös valtakunnallisen Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja ja sunnuntaisen konsertin toisen puoliajan artisti.

Konsertin ensimmäisen osion muusikoita ovat Signe Kyllönen (harmonikka), Miikka Lehtoaho (piano), Teemu Huunonen (huilu), Anna Jaakkonen (sello), Lauri Turpeinen (laulu) ja Laura Piilonen (laulu ja urut). Säveltäjänimiä ovat muun muassa Oskar Merikanto, Petri Laaksonen, Brian Crain ja J.S. Bach.

Väliajan jälkeen kuultavan kevyemmän osion musiikista vastaavat Tarmo Raatikaisen (kitara ja laulu) lisäksi Marika Raatikainen (laulu) sekä Otto Tuloisela (kitara). Kolmikko laulaa muun muassa Juha Tapion, Edu Kettusen ja Pekka Ruuskan sävellyksiä.

Mistä tietää -hyväntekeväisyyskonsertti Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa su 15.11.2020 klo 17.30. Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10 e. Konsertti on katsottavissa myös osoitteessa www.kuusamo.fi. Väliajalla kahvitarjoilu kirkon pihamaalla (vapaaehtoinen kahvimaksu). Konsertissa on maskisuositus.