Harri Lämsä on Koil­lis­maan Osuus­kau­pan uusi toi­mi­tus­joh­ta­ja – Uusi johtaja aloit­taa teh­tä­väs­sään maa­lis­kuus­sa

Lue tietopaketti: Mitä ää­nes­tä­jän olisi hyvä tietää alue­vaa­leis­ta? Ko­ko­sim­me ky­sy­myk­set ja vas­tauk­set

Osallistu lukijaäänestykseen: Valitse Koil­lis­sa­no­mien paras kansi vuo­del­ta 2021

Tilaajille

Mitä esittää kau­pun­gin­hal­li­tus Kuu­sa­mon ve­ro­pro­sen­tik­si tänään? – Viisi vuotta sitten kau­pun­gin toi­min­ta­ker­to­muk­ses­sa to­det­tiin, että ve­ro­pro­sen­tin ko­ro­tus­pai­ne kasvaa jo vuonna 2018

Kuusamon kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2022 veroprosentit. Kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaan ne pysyvät samana kuin ne ovat tänä vuonna. Se tarkoittaa, että kunnallisveroprosentti olisi edelleen 20,00.

Ansioverotulossa on kaupunginjohtaja Jouko Mannisen mukaan se näkemys, että jos kunta perii enemmän ansioverotuloja, se on pois paikkakunnan kulutuksesta ja siten vähentää kuntalaisten elinvoimaa.
– Raami on aikanaan annettu kaikille toimialoille ja silloin on jo lähdetty siitä, että se pystytään saavuttamaan nykyisillä veroprosentilla. Verokertymät ovat kasvaneet hyvin, mittaluokka on 10 prosenttia. Tällä hetkellä näyttää, että tuo tulopohja riittäisi talouden tasapainossa pysymiseen.