Tilaajille

Mi­ta­lei­ta ja vä­hin­tään pis­te­si­jo­ja tulisi – koil­lis­maa­lai­set yleis­ur­hei­lu­en­nä­tyk­set oli­si­vat kovaa va­luut­taa tänäkin päivänä

Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisataan parhaillaan Kalevan Kisoissa Turussa. Katsaus koillismaalaisten seurojen Kuusamon Erä-Veikkojen, Posion Pyrinnön ja Taivalkosken Kuohun seuraennätyksiin osoittaa, että ainakin muutamien lajien kohdalla Koillismaan parhaat urheilijat olisivat ennätyskunnossaan voineet hyvinkin napata tämän kesän kisoissa SM-mitaleita.


Yleisurheilun Suomen mestaruuksista kilpaillaan nyt loppuviikosta Kalevan kisoissa Turussa. On siis aika ottaa katsaus koillismaalaisten yleisurheiluseurojen seuraennätyksiin sekä ainakin osien lajien kohdalla tarkastella sitä minkälaisia mahdollisuuksia koillismaalaisilla ennätystuloksilla olisi tänä päivänä kisoissa pärjätä. Tarkastelun alla ovat Kuusamon Erä-Veikkojen, Posion Pyrinnön ja Taivalkosken Kuohun seuraennätykset. Lisäksi juttuun on poimittu myös muutamia muita Koillismaalla tunnetuksi tulleita nimiä. Huomioon on otettu lähinnä Kalevan Kisojen ohjelmassa olevit yleisurheilulajeja.