Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Mök­ki­läi­set ha­lua­vat va­ki­tui­ses­ti Kuu­sa­moon, mutta kaa­voi­tus tökkii - kau­pun­gin­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja kaipaa pi­kai­sia toimia: "Väes­tö­ke­hi­tys on Kuu­sa­mos­sa sel­lai­nen, että kaikki kivet on kään­net­tä­vä pi­kai­ses­ti"

Luottamushenkilöiden keskuudessa on Kuusamossa noussut huoli vapaa-ajan asuntojen muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä toivoo, että kaupungissa olisi työntekijä, joka antaisi mökkiläisille tapauskohtaiset ohjeet.

Luottamushenkilöiden keskuudessa on Kuusamossa noussut huoli vapaa-ajan asuntojen muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi.

– Hurjimpien arvelujen mukaan noin sata kaikkiaan 7 000 mökkiläisestä olisi valmis muuttamaan Kuusamoon asumaan, jos sitä ei olisi tehty täällä niin vaikeaksi, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Jukka Kihlman (kesk.). Toimialajohtaja Jarkko Tammen mukaan kaupungille on tullut yhteydenottoja 2000-luvun aikana noin 50.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.