Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Mök­ki­läi­set ha­lua­vat va­ki­tui­ses­ti Kuu­sa­moon, mutta kaa­voi­tus tökkii - kau­pun­gin­val­tuus­ton pu­heen­joh­ta­ja kaipaa pi­kai­sia toimia: "Väes­tö­ke­hi­tys on Kuu­sa­mos­sa sel­lai­nen, että kaikki kivet on kään­net­tä­vä pi­kai­ses­ti"

Luottamushenkilöiden keskuudessa on Kuusamossa noussut huoli vapaa-ajan asuntojen muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä toivoo, että kaupungissa olisi työntekijä, joka antaisi mökkiläisille tapauskohtaiset ohjeet.

Luottamushenkilöiden keskuudessa on Kuusamossa noussut huoli vapaa-ajan asuntojen muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi.

– Hurjimpien arvelujen mukaan noin sata kaikkiaan 7 000 mökkiläisestä olisi valmis muuttamaan Kuusamoon asumaan, jos sitä ei olisi tehty täällä niin vaikeaksi, sanoo kaupunginhallituksen jäsen Jukka Kihlman (kesk.). Toimialajohtaja Jarkko Tammen mukaan kaupungille on tullut yhteydenottoja 2000-luvun aikana noin 50.

Muuttohalukkaiden suunnitelmat kaatuvat monissa tapauksissa byrokratiaan, joka on vielä kunnissa erilainen. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan mökin muuttaminen vakituiseksi asunnoksi vaatii käyttötarkoituksen muuttamisen. Kunnilla on oikeus päättää kaavoituksessaan, mitä alueita se osoittaa vain loma-asutukseen ja mitä pysyvään asumiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi