Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Eivät kut­su­neet päät hän­tä­kään työ­haas­tat­te­luun kun­nan­joh­ta­jak­si

Ei heilu häntä. Kuvan henkilö ei kumminkaan eikä liioin kumminkaimankaan liity tapaukseen.
Ei heilu häntä. Kuvan henkilö ei kumminkaan eikä liioin kumminkaimankaan liity tapaukseen.
Kuva: Lapin Kansan arkisto
Muikkulaatikko

Muikkulaatikko

Tulevaisuuden koti eli Taivalkoski hakee uutta kunnanjohtajaa. Muikun akentti sai eviinsä virkaa hakeneiden hakemuskirjelmiä. Mitä pitäisi ajatella esimerkiksi siitä, että hakija ilmoittaa olevansa EU:n alueiden komitean entinen (!) jäsen vuodesta 2021 alkaen ja edelleen? Muikun mielestä tällainen ei oikein sovi tulevaisuuden kotiin.

Samainen hakija ilmoitti, että jos hänet valitaan kunnanjohtajaksi, niin hän ei varmasti lähde pois. Muikku arvelee, että tämä se varmasti sai päättäjät kavahtamaan ja jättämään hakijan kutsumatta edes työhaastatteluun.

Eräs toinen hakija ilmoitti luottavansa ihmisten ammattitaitoon ja osaamiseen. Häntäkään ei kutsuttu.

Eräs toinen toinen hakija lähetti avoimen työhakemuksen, joka on voimassa kaksi vuotta. Siinä tapauksessa, että kuntaa kiinnostaa, hän pyysi ottamaan yhteyttä kirjallisesti. Ei kutsuttu. Lieneekö kirjoista ollut pulaa?

Eräs kolmas toinen hakija ei lähettänyt ansioluetteloa, niin kuin muutama muukaan ei lähettänyt. Sen sijaan hän lupasi mielellään tulla paikan päälle kertomaan itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksestaan, palkkatoiveistaan ja muista Taivalkosken kuntaa tukevista ominaisuuksistaan. Eivät kutsuneet päät häntäkään.