-

Näin tun­nis­tat va­ras­te­tun pol­ku­pyö­rän

Poliisi Tony Immonen vinkkaa listan yksityiskohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun tekee kauppoja käytetystä polkupyörästä.

Poliisi Tony Immonen vinkkaa listan yksityiskohtia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun tekee kauppoja käytetystä polkupyörästä.

Tilaajille
Tilaajille

Kesä on polkupyörävarkauksien ”sesonkia”. Polkupyöriä on Lapissa viime vuosina anastettu vuositasolla useita satoja. Kokonaismäärä on noin viidensadan tienoilla, arvioi rikoskomisario Jarno Auvinen Lapin poliisilaitokselta.

Vanhempi konstaapeli Tony Immonen Oulun poliisista osaa kertoa, miten varastetun pyörän voi tunnistaa. Lähtökohtaisesti ei kannattaisi ostaa pyörää, jonka runkonumeroa ei löydy.

Pyörävarkailla on tapana hioa koko numerosarja pois. Numeron pitäisi löytyä jokaisesta pyörästä. Sen avulla poliisilta voi tarkistaa, onko se varastettu.

Myyjältä pitäisi vaatia myös pyörän ostokuitti ja huoltokirja. Kassan ostokuittia on vaikea väärentää. Jos kaupat syntyvät, kannattaa tehdä kauppakirjat.

– Hälytyskellojen pitäisi soida jo tuossa vaiheessa, mutta myös silloin, kun myyjä kauppaa 1 500 euron arvoista pyörää 300 eurolla, Immonen kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi