Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Nyt, eikä sitten ke­sä­lo­man tai sor­sas­tus­kau­den jälkeen – Koil­lis­maal­la työ­ikäi­set ovat ha­lut­to­mia va­raa­maan ko­ro­na­ro­ko­tu­sai­kaa: "Sama ikä­ryh­mä liikkuu paljon ja tapaa ih­mi­siä, joten soisi ro­kot­tei­ta otet­ta­van"

Koillismaan kunnissa ei ole nähtävissä varsinaista suurta rokotekielteisyyttä, mutta aikojen varaamiseen ollaan silti työikäisten keskuudessa haluttomia ja epävarmoja. Terveydenhuollosta kannustetaan, että aika kannattaisi varata nyt, kun rokotteita varmasti on. Syksyyn mentäessä etusijalla ovat tehosteet.

Rokoteaika kannustetaan varaamaan nyt, kun rokotteita on tarjolla.
Rokoteaika kannustetaan varaamaan nyt, kun rokotteita on tarjolla.
Kuva: Mikko Halvari

Koillismaalla koronarokotteen saavat nyt kaikki yli 16-vuotiaat. Työikäiset ovat nuoriakin haluttomampia ottamaan rokotetta, vaikka aikoja on tarjolla runsaasti.

– Kuusamossa on sama ongelma kuin koko Suomessa. Jostain syystä alle 40-vuotiaat varaavat hitaasti aikoja, odotellaan, katsellaan. Sama ikäryhmä liikkuu paljon ja tapaa ihmisiä, joten soisi rokotteita otettavan, toteaa Kuusamossa koronarokotuksista vastaava osastonhoitaja, terveydenhoitaja Heidi Moilanen.