Valokuitu: Sö­der­lun­dien perhe sai va­lo­kui­dun 19 vuoden odo­tuk­sen jälkeen

Toimittajalta: Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Omais­hoi­ta­jien pal­ve­lu­se­te­leis­tä ha­lu­taan pa­rem­pia – Tai­val­kos­kel­la aloit­tees­ta li­sä­sel­vit­te­ly­jä

Taivalkosken sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n tekemä aloite omaishoitajien aseman parantamisesta vaatii lisäselvittelyä.

Yhdistys ehdottaa aloitteessa, että kunta nostaa omaishoidon kotihoidon tuki- ja hoivapalvelusetelin arvon 450 euroon kuukaudessa. Se vastaa kolmea seteliä, joiden arvo on 150 euroa vuorokaudessa. Ympärivuorokautisesti tai jatkuvasti päivittäin hoitoon sidotuilla omaishoitajilla on oikeus vähintään kolmeen vapaavuorokauteen kuukaudessa.

Seteleillä voi siis ostaa sopivia palveluita kotiin omaishoitajan vapaan aikana. Tällä hetkellä kunta myöntää tarkoitukseen omaishoidon kotihoidon tuki- ja hoivapalvelusetelin, jonka arvo on enintään  252 euroa kuukaudessa. Omaishoitajilta tullut palaute kertoo, että setelien arvoa pidetään liian pienenä.

Toiseksi yhdistys ehdottaa, että kunta nostaa lyhytaikaisen kotiin hankittavan hoivan palvelusetelin arvon 95 eurosta 150 euroon kappaleelta.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.