Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Osal­lis­tu Suomen suu­rim­mil­le yh­teis­len­kil­le - Pol­ku­juok­su­kier­tue saapuu tou­ko­kuus­sa Koil­lis­maal­le

-
Kuva: Mikko Halvari

Suomen suurin yhteislenkki kiertää maan kaikki 40 kansallispuistoa puolen vuoden aikana. Ylen huhtikuusta lokakuuhun kestävä Mennään metsään -kampanja liikuttaa koillismaalaisia touko- ja heinäkuussa. Kampanja koostuu kaikki Suomen kansallispuistot kattavasta polkujuoksukiertueesta, uudesta neliosaisesta Elävät puut -sarjasta sekä suomalaisille rakkaiden puiden tarinoista.

Koillismaalla yhteiselle lenkille pääsee mukaan 26.5. Oulangalla, 27.5. Riisitunturilla ja 22.7. Syötteellä.

Mennään metsään on Ylen huhtikuusta lokakuuhun kestävä kampanja, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä lähtemään metsään ja lisätä onnellisuutta. Kampanja näkyy ja kuuluu monipuolisesti niin radiossa, televisiossa kuin netissäkin.

Polkujuoksukiertueen ensimmäinen yhteislenkki juostaan 14.4. Nuuksiossa. Luontokeskus Haltian hiekkakentällä, Pitkäjärven rannassa on tapahtumapäivänä "kisakylä", jossa esittäytyvät kampanjan kumppanit sekä kotimaiset polkujuoksukisat klo 10-13 välisenä aikana. Tapahtuma televisioidaan suorana.

Polkujuoksukiertueelle voi ilmoittautua osoitteessa yle.fi/mennäänmetsään. Ilmoittautumislomake avautuu kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää. Osassa puistoissa on kävijämäärä rajattu Metsähallituksen toimesta.

Yhteislenkeille osallistuminen on ilmaista, eikä aikaisempaa polkujuoksukokemusta tarvita. Matkan voi taittaa myös kävellen.