Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Ou­lu–­Koil­lis­maan so­pi­mus­pa­lo­kun­tiin kou­lu­tet­tiin lisää raskaan ka­lus­ton kul­jet­ta­jia – hank­keel­le puu­ha­taan nyt jo jatkoa

Mika Eskola, Arttu Tuohimaa ja Iikka Tuohimaa Pudasjärven VPK:sta osallistuivat Leader-hankkeeseen. Kuvat on otettu 20.3.2021 Pudasjärven lentokentällä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen järjestämässä hälytysajokoulutuksessa.
Mika Eskola, Arttu Tuohimaa ja Iikka Tuohimaa Pudasjärven VPK:sta osallistuivat Leader-hankkeeseen. Kuvat on otettu 20.3.2021 Pudasjärven lentokentällä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen järjestämässä hälytysajokoulutuksessa.
Kuva: Pohjois-Suomen pelastusliitto

Oulu–Koillismaan pelastuslaitoksen alueen sopimuspalokuntiin koulutettiin syksyn 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana 14 uutta kuljettaa, joilla on oikeus kuljettaa raskaampia paloautoja. Pohjois-Suomen pelastusliitto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Pelastusliitto sai koulutusta varten Oulun seudun Leaderilta hankerahoituksen, jonka tavoitteena oli saada lisää sopimuspalokuntien jäseniä hälytysajokelpoisiksi ja varmistaa, että tarvittavat resurssit ovat hälytyksen tullessa saatavilla. Koulutusta varten saatiin 90 prosentin Leader-rahoitus.

– Koulutuksen suorittaneet ovat voineet aloittaa perehdytyksen oman paloaseman raskaiden ajoneuvojen ajamiseen. Ajamisen lisäksi pitää hallita myös ajoneuvon muut laitteet, kuten palopumpun käyttö, hankkeessa pelastusliiton yhteyshenkilönä toiminut toiminnanjohtaja Patrik Willberg kertoo tiedotteessa.

Koulutus toteutettiin korottamalla B-luokan ajokortti BC-luokan ajokortiksi eli kuorma-auton kuljettamiseen oikeuttavaksi ajokortiksi. Koulutukseen osallistui 14 sopimuspalokuntalaisia Iin, Yli-Iin, Kiimingin, Pudasjärven ja Oulun VPK:n paloasemilta, joilta osallistuttiin vuonna 2020 lähes tuhanteen hälytystehtävään.

– Hankkeesta saadut kokemukset ovat varsin positiivisia ja tavoitteena onkin järjestää myöhemmin uusi hanke, jolla olisi mahdollista kouluttaa lisää paloauton kuljettajia myös muille Pohjois-Suomen alueen paloasemille, toteaa Willberg.

Pohjois-Suomen pelastusliitto on yksi Suomen vanhimmista pelastusalan järjestöistä. Se toimii Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla. Pelastusliitolla on sopimus Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön kanssa, joka vastaa pääosasta toiminnasta pelastusliiton alueella.