Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun kaup­pa­ka­ma­rin nä­kö­kul­ma: Ke­hit­ty­vä mat­kai­lu tar­vit­see lentoja

Oulu ja muut hankkeessa olevat kunnat valmistautuvat hyvää vauhtia vuoden 2026 kulttuuripääkaupunkivuoteen. Kulttuuripääkaupunkivuoteen kohdistuu kovat odotukset ja onnistuessaan se tuottaa pitkäkestoista hyvinvointia alueelle. Matkailun potentiaali on hurja, koska tilastojen mukaan keskimäärin yhtä matkailuyötä kohden käytetään 121 euroa.

Kulttuuripääkaupunkivuotena Ouluun toivotaan matkailijoita niin Suomesta kuin ulkomailta. Oulussa on matkailutoimijoiden toimesta aloitettu valmistautuminen, jotta meillä on tänne saapuville matkailijoille tekemistä ja koettavaa.

Taustalla on ajatus, että kyse ei ole vain yhdestä vuodesta, vaan matkailupalvelut jäävät elämään ja rikastuttamaan matkailuelinkeinoa pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka osa matkailijoista varmasti löytää tiensä Ouluun omin neuvoin, on ulkomaalaisissa matkailijoissa paljon niitä, jotka tekevät perinteisiä ryhmämatkoja.

Ryhmämatkat nimensä mukaisesti ovat usein vähintään 20 hengen ryhmiä, jolloin useampi samalle lennolle tuleva kiintiö syö tehokkaasti lentokoneen kapasiteettia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi