Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Poh­jois-Poh­jan­maal­la ei saada enää itse hoi­det­tua omia ko­ro­na­po­ti­lai­ta – se ei ole yl­lä­tys, sillä tau­ti­ti­lan­ne paheni, mutta ra­joi­tus­ten kanssa vet­ku­tel­tiin

Tätä minä pelkäsinkin, saattoi aika moni koillismaalainen huokaista, kun alkuviikosta uutisoitiin tehohoitopaikkojen täyttymisestä myös Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS).

Huoli koronatilanteesta on paikallisesti ollut suuri, vaikka tartuntojen määrä Kuusamossa on lähtenytkin laskuun. Erityisesti on ihmetelty sitä, miten valtakunnallisesti näkynyt sairaaloiden täyttyminen koronapotilaista ei ole vaikuttanut Pohjois-Pohjanmaalla tehtäviin päätöksiin.

Nyt tilanne on nopeasti muuttunut. Keskiviikkona kerrottiin, että potilaita joudutaan siirtämään tehohoitoon Oysista Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Oulussa oli tehohoidossa 11 ja kaikkiaan sairaalahoidossa 22 koronapotilasta.

Kiireettömiä leikkauksia on jouduttu perumaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi