Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Toimittajalta: Suomen kou­lu­tus­jär­jes­tel­mä tarjoaa mah­dol­li­suu­den lot­to­voit­toon

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pää­siäi­se­nä pöytä notkuu – näin teet mais­tu­van ka­rit­sa­pa­dan ja sille raik­kaan jäl­ki­ruuan

Pääsiäiseen liittyy paljon erilaisia ruokia, sillä perinteisesti pääsiäinen päätti 40 päivää kestäneen paastonajan, joten pöytä katettiin herkuilla.

Pääsiäiseen kuuluvat lammas- ja karitsaruoat, pääsiäismunat sekä perinteiset jälkiruoat, mämmi ja pasha. Tuoreempia pääsiäispöydän tulokkaita ovat erilaiset rahka- ja sitrusherkut.

Lampaanpaisti lienee perinteisin pääsiäispöydän juhlaruoka. Lampaanviulun voi hyvin korvata vaikka karitsanpadalla, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja se vain paranee uudelleen lämmitettynä.

Pataruokiin kelpaavat halvimmat lihan osat, kuten lapa. Pataruoissa liha vain paranee ja mureutuu, mitä kauemmin pataa haudutetaan.

Juurekset ja sipulit antavat makua ja nekin saavat tulla ylikypsiksi.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.