Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Pian poh­joi­seen suuntaa tai­tei­li­joi­ta tie mus­ta­naan, visioi re­si­dens­si­hank­keen Kai Lat­va­leh­to: "Poh­jois-Poh­jan­maal­ta pääs­tään maail­mal­le ja maailma pääsee tänne taiteen ja tai­tei­li­joi­den kautta"

Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on luoda Pohjois-Pohjanmaalle kansainvälinen taiteilijaresidenssien verkosto. Alan asiantuntemus kootaan Iin KulttuuriKauppilaan.

Kai Latvalehto tunnetaan Mika Ronkaisen dokumenttielokuvan Laulu koti-ikävästä päähenkilönä. Hän on myös perustanut Ouluun Ruotsinsuomalaisen kulttuurilähetystön.
Kai Latvalehto tunnetaan Mika Ronkaisen dokumenttielokuvan Laulu koti-ikävästä päähenkilönä. Hän on myös perustanut Ouluun Ruotsinsuomalaisen kulttuurilähetystön.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Parin vuoden päästä Pohjois-Pohjanmaan taiteilijaresidenssit ovat kansainvälistyneet entisestään, Kuusamoon, Raaheen ja maakuntaan on perustettu uusia residenssejä, kansainvälisen residenssien kattojärjestön Res Artisin Iissä sijaitseva arktinen toimisto on alueen residenssitoiminnan asiantuntija ja pohjoiseen suuntaa sekä suomalaisia että kansainvälisiä taiteilijoita tie mustanaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.