Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pik­ku-Syöt­teen laa­jas­sa jouk­ko­al­tis­tu­mi­ses­sa kuu­sa­mo­lai­sia­kin – 58 rip­pi­kou­lu­lais­ta, isosta ja seu­ra­kun­nan työn­te­ki­jää ka­ran­tee­nis­sa

Kuusamon seurakunnassa on päätetty, että ketään karanteeniin joutunutta nuorta ei jätetä asian kanssa yksin.

-
Kuva: Risto Pikkupeura / Arkistokuva

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteellä on todettu useita koronavirustartuntoja, joille on voinut altistua yhteensä 350 ihmistä.  Pudasjärvellä sijaitsevan keskuksen toiminnoissa mukana olleilla on todettu viisi tartuntaa. Kyseiset henkilöt ovat olleet keskuksen tiloissa 19.–23. lokakuuta.

Altistuneiden joukossa on myös iso joukko kuusamolaisia nuoria ja seurakunnan työntekijöitä.

– Kuusamosta on ollut siellä kaksi rippikouluryhmää ja sen myötä kuusamolaisia altistuneita on 58 henkilöä, vahvistaa Kuusamon seurakunnan kirkkoherra Taina Manninen.

Manninen ei yksilöi, että mikä osuus on aikuisia, mikä nuoria.

– En lähde sitä yksilöimään. Siinä on isosia, yövalvojia, harjoittelijoita, nuoria ja työntekijöitä eri roolissa, hän kertoo.

Tieto altistumisista tuli eilen. Manninen kertoo, että tänään aamulla Kuusamon seurakunnassa  päätettiin, että ketään karanteeniin joutunutta nuorta ei jätetä asian kanssa yksin.

– Olemme päättäneet, että olemme yhteydessä kaikkiin rippikoululaisiin, jotka ovat olleet Syötteellä. Meidän työntekijämme soittaa ja kyselee kuulumisia sekä tunnelmia. Me olemme tässä kaikki samassa veneessä.