Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maal­la otetaan käyt­töön kuuden viikon väli ko­ro­na­ro­ko­tuk­sis­sa – tar­tun­to­jen määrä kään­ty­nyt hie­noi­seen las­kuun, suo­si­tuk­set pysyvät en­nal­laan

Maskisuositus on yhä voimassa Pohjois-Pohjanmaalla. Maskia suositellaan käytettäväksi muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
Maskisuositus on yhä voimassa Pohjois-Pohjanmaalla. Maskia suositellaan käytettäväksi muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.
Kuva: Pekka Peura

Pohjois-Pohjanmaan koronasuositukset pysyvät ennallaan. Asiasta linjasi tiistaina kokoontunut alueellinen koronakoordinaatioryhmä.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan tartuntojen määrä on edelliseen viikkoon verrattuna kääntynyt hienoiseen laskuun ja tartuntojen jäljitys toimii hyvin. Koronatartunnat ovat nyt pääasiassa peräisin perhepiiristä. Jonkin verran tartuntoja on myös kouluissa ja työpaikoilla.

Sairaalahoidossa OYSissa oli tiistaina kuusi koronapotilasta. Koordinaatioryhmän mukaan sairaalahoitoa vaatineiden koronapotilaiden määrä onkin pysynyt edelleen matalalla tasolla.

Pohjois-Pohjanmaalla pyritään mahdollisimman korkeaan rokotekattavuuteen. Pohjois-Pohjanmaalla ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen suositelluksi väliksi on nyt muutettu kuusi viikkoa, minkä odotetaan jonkin verran jouduttavan koronarokotusten etenemistä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri lähetti ohjeistuksen alueen kunnille viime viikolla.

Tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaalla yli 12-vuotiaista 80,4 prosenttia on saanut vähintään yhden koronarokoteannoksen. Kaksi annosta on saanut 56,2 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä voimassa muun muassa maskisuositus ja etätyösuositus. Lisäksi ravintoloiden osalta käytössä ovat valtioneuvoston asetuksen mukaiset kiihtymisvaiheen ravintolarajoitukset, eli ravintoloissa saa anniskella kello 00 saakka. Ravintolat saavat olla auki aamuviidestä yhteen asti yöllä. Ruokaravintoloissa saa täyttää 75 prosenttia asiakaspaikoista ja anniskeluravintoloissa 50 prosenttia asiakaspakoista.