Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maan ja Kainuun ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­set säi­ly­vät en­nal­laan myös jou­lu­kuus­sa – ra­joi­tuk­sia voidaan päi­vit­tää tau­ti­ti­lan­teen mukaan

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto säilytti ennallaan tartuntatautilain mukaisen päätöksensä kokoontumisrajoituksista Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Aluehallintovirasto muistuttaa ihmisiä hyvän hygienian tärkeydestä.
Aluehallintovirasto muistuttaa ihmisiä hyvän hygienian tärkeydestä.
Kuva: Jussi Leinonen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto säilytti ennallaan tartuntatautilain mukaisen päätöksensä kokoontumisrajoituksista Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää joulukuussa kuten syys-, loka- ja marraskuussakin, kunhan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ohjeita noudatetaan. Päätös on voimassa joulukuun loppuun saakka ja se koskee kaikkia Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kuntia.

Yli 50 hengen tapahtumia voi järjestää ilman henkilömäärien ylärajaa sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumanjärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden.

Jos alueiden epidemiologinen tilanne muuttuu, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto arvioi kokoontumisrajoituksia uudelleen. Kunnat voivat tehdä tiukempia rajoituksia paikallisilla torjuntatoimilla, jos koronatilanne pahenee äkillisesti.

Aluehallintovirasto korostaa, että joukkoaltistumisen ja taudin leviämisen riski on erityisen suuri tilanteissa, jossa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontaktiin keskenään.

Jos sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yli viidenkymmenen (50) hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuutta ei voida varmistaa, niiden järjestäminen on kielletty.

THL:n ja OKM:n ohjeet tapahtumiin:

• osallistujien välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen

• tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.

• järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Lisätty faktalaatikko kello 12.35.