Taivalkoski: Kah­des­ti ohi­tet­tu va. kun­nan­joh­ta­ja Mirva Haataja kertoo, voiko häntä pe­lo­tel­la

Toimittajalta: Pitääkö Rukalla asuvan olla valmis sie­tä­mään kaikki?

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne avautui – löydä sinulle sopivin ehdokas

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Koillissanomat 2 kk 39,90 euroa

Poh­jois-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­to kieltää kaikki si­sä­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vät yli 50 hengen ylei­sö­ti­lai­suu­det ja yleiset ko­kouk­set – Osal­lis­tu­ja­mää­rää koskeva ra­joi­tus ei koske ti­lai­suuk­sia, joissa vaa­di­taan osal­lis­tu­jal­ta voi­mas­sa oleva ko­ro­na­to­dis­tus

-
Kuva: Mikko Halvari

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 26.11.2021-25.12.2021. Osallistujamäärää koskeva rajoitus ei koske tilaisuuksia, joissa vaaditaan osallistujalta voimassa oleva koronatodistus, Kuusamon kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Kuusamossa koronaepidemiatilanne on kehittynyt myönteisempään suuntaan. Tartuntamäärät ovat laskeneet viime viikon loppuun verrattuna, joka näkyy pienempinä poissaolomäärinä perusopetuksessa.

Tiedotteen mukaan edelleenkin on tärkeää noudattaa hyvää käsihygieniaa, pitää kasvomaskia voimassa olevan suosituksen mukaisesti ja huolehtia turvaväleistä.

Täysi rokotussarja suojaa vakavan taudin varalta, tiedotteessa muistutetaan.

Maskin käyttöä suositellaan (koskee yli 12-vuotiaita):

- Vailla täyttä rokotussuojaa oleville aina julkisissa sisätiloissa

- Koko väestölle riippumatta rokotussuojasta: matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella sekä oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä.