Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Poh­joi­sen vedet ovat hy­vä­kun­toi­sia ja ali­ka­las­tet­tu­ja, ja siksi niissä on po­ten­tiaa­lia, sanoo Juha Kor­ho­nen – Ko­ti­mai­sen kalan syöntiä ha­lu­taan lisätä, koska siitä hyö­ty­vät talous, terveys ja ilmasto

Kalansyönnin kasvulla on yhteiskunnallisia vaikutuksia talouden, terveyden ja ilmaston näkökulmasta. Kotimaisen kalansyönnin lisääminen tarkoittaa valtavaa potentiaalia Suomen työllisyyden, tuotannon arvon ja viennin kasvattamisessa. Samalla se lisää positiivisia terveysvaikutuksia ja pienentää hiilijalanjälkeä, Maa- ja metsätalousministeriön virkamies Timo Halonen kertoo Grude Project EU:n Arktinen kalatalous -tiedotteessa.

– Suomen valtioneuvosto on sitoutunut kotimaisen kalan edistämisohjelmaan, jonka visiona on tuplata vuoteen 2035 mennessä kotimaisen kalan kulutus ja kalatuotteiden viennin arvon moninkertaistaminen.

Kaupallisen kalastuksen jatkuvuuden varmistaminen arktisella alueella on elintärkeää, tiedotteessa sanotaan. Kuusamon Kalan toimitusjohtaja ja ammattikalastaja Juha Korhonen näkee pohjoisen alueen kalastuksen vahvuuksina elinvoimaiset, hyvässä kunnossa olevat vesistöt, jotka ovat alikalastettuja.

– Niistä löytyy saalispotentiaalia tulevaisuudessakin.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.