TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

"Poik­keuk­sel­li­ses­ta maail­man­ti­lan­tees­ta huo­li­mat­ta kuluvan vuoden ta­lous­ti­lan­ne on hal­lin­nas­sa" – val­tuus­to hy­väk­syi vuoden toisen osa­vuo­si­kat­sauk­sen

Kuusamon kaupunginvaltuusto hyväksyi Kuusamon kaupungin toisen osavuosikatsauksen yksimielisesti kokouksessaan keskiviikkona.

Poikkeuksellisesta maailmantilanteesta huolimatta kuluvan vuoden taloustilanne on hallinnassa. Samalla korona-ajan jälkimainingit, sota Ukrainassa, inflaatio ja nousevat korot näkyvät kaupungin tuloslaskelmissa hyvin reaaliaikaisesti.

Sairauspoissaoloissa luvut eivät ole vertailukelpoisia, koska vuoden aikana on tapahtunut rakennemuutoksia, asiaa esitellyt kaupungin hallinto- ja talousjohtaja Kirsi Kangas sanoi.

– Kasvua kuitenkin on viime vuoteen verrattuna. Yleisesti ottaen yli 60 päivää kestävät sairaspoissaolot ovat olleet kasvussa, samoin alkuvuoden koronapoissaolot ovat nostaneet lukemia.

Eniten poissaoloja on ollut perusturvan ja kasvatus- ja sivistystoimialoilla.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.