Posio päi­vit­ti ko­ro­na­suo­si­tuk­set – ylä­kou­lun op­pi­lai­den mas­ki­suo­si­tus pu­re­taan, kun­nan­vi­ras­ton ja pe­rus­tur­va­toi­mis­ton ovet au­kea­vat vir­ka-ajak­si 12.5. lähtien

Posion kunnan laajennettu johtoryhmä on päivittänyt Posion kunnan aluetta koskevia koronasuosituksiaan. Ne ovat nyt voimassa 3:nnesta toukokuuta kuukauden loppuun asti.

Alueellisen koordinaatiotyöryhmän suosituksien mukaisesti yläkoulun oppilaiden maskisuositus puretaan. ja kuntatasoiseen harkintaan perustuen myös lukion opiskelijoiden maskisuositukset puretaan 3. toukokuuta.

Maskin käyttöä suositellaan vahvasti edelleen kaikissa työyhteisöissä sekä harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan sisätiloissa, jos samassa tilassa oleskelee useampia henkilöitä – koulun ja päiväkodin henkilökunta mukaan lukien.

Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin saa nyt osallistua enintään 50 henkilöä aikaisemmin 20 henkilön sijaan.

Yli 50 henkilön tilaisuuksia voi 3.–31. toukokuuta järjestää noudattamalla erityisjärjestelyjä. Yli 50 henkilön tilaisuuksissa on oltava useita katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, joiden välillä on selkeä suojavyöhyke. Yleisö tulee sijoittaa omille istumapaikoille tai alueille omiin erillisiin katsomolohkoihin tai yleisölle tarkoitettuihin alueisiin, joissa jokaisessa voi olla korkeintaan 50 henkilöä. Kussakin näistä katsomolohkoista tai alueista on oltava omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta ja palvelut, kuten mahdolliset tarjoilupalvelut ja saniteettitilat. Tapahtuman järjestäjän tulee pitää eri alueilla olevat henkilöt erossa toisistaan.

Posion kunnanviraston ja perusturvatoimiston ovet ovat avoinna virka-aikana 12.5. alkaen. Posion kunnan laajennettu johtoryhmä suosittelee vahvasti, että virastoissa asioivat käyttävät maskia.

Posion Taikasalilla voi käydä kuntosalin koronasuosituksia noudattaen. Korona-ajan hinnoittelu on edelleen voimassa. Kuntosalin sauna on edelleen suljettu.

Nuorisotila Apajassa alle 16-vuotiaiden kokoontuminen on sallittu nuorten ja lasten harrastetoiminnan linjausten mukaisesti ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on antanut 23:nteen toukokuuta asti suosituksen, että piirin alueella järjestettäviin urheilu- ja liikuntatapahtumiin ei osallistuta kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilta alueilta.

Lisäksi sairaanhoitopiiri suosittelee, että Lapin piirin alueelta ei osallistuta urheiluja liikuntatapahtumiin jotka ovat kiihtymis- tai leviämisvaiheessa olevilla alueilla. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1- divisioonatason kilpailutapahtumia.

Lapin sairaanhoitopiirin aluetta ovat seuraavat kunnat: Posio, Ranua, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Savukoski, Pelkosenniemi, Sodankylä, Inari, Utsjoki, Pello, Kolari, Muonio, Kittilä ja Enontekiö.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiriin kuuluvat Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio.

Koronaepidemia oli 28. huhtikuuta Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä perusvaiheessa ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä kiihtymisvaiheessa. Tiedot epidemian vaiheesta alueittain päivitetään torstaisin THL:n verkkosivulle.

Lue täältä kaikki Posion ajankohtaiset koronasuositukset ja muut koronatiedotteet.