Tilaajille

Po­siol­la käyt­töön ves­sa­pas­si – Aloit­teen tekijän mie­les­tä Ves­sa­pas­si on konk­reet­ti­nen keino estää monien eri­lais­ten sai­rauk­sien kanssa elävien es­teet­tö­myyt­tä kun­nas­sa

Posion toimintaympäristölautakunta pitää posiolaisen yksityishenkilön aloitetta vessapassin käyttöönotosta kannatettavana ja esittää, että se otetaan käyttöön. Lautakunta esittää, että vessapassi otetaan käyttöön kunnan kiinteistöissä, jotka ovat julkisissa tiloissa muun muassa kuntosali, terveyskeskus, kunnantalo, koulu, jäähalli, kirjasto, hyvänmielenpaikka, matkailuneuvonnan tila ja ravintola Paunetti.

Aloitteen tekijän mielestä Vessapassi on konkreettinen keino estää monien erilaisten sairauksien kanssa elävien esteettömyyttä kunnassa. IBD ja muut suolistosairaudet ry hallinnoi organisaatioiden vessapassin käyttöönottoa. Vessapassia voi näyttää erilaisten toimipaikkojen henkilökunnalle pyyntönä päästä välittömästi vessaan. Vessapassilaisen voi päästää esimerkiksi inva-wc:hen, henkilökunnan wc:hen tai asiakas-wc:hen, vaikkei henkilö olisi asiakkaana. Näin Vessapassi laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan.