Juuri nyt: Kolme kuu­sa­mo­lais­ta kes­kus­ta­vai­kut­ta­jaa erosi puo­lueen jä­se­nyy­des­tä

Luonnonsuojelu: Nokia pe­rus­taa uuden luon­non­suo­je­lu­alueen Ala-Kit­kal­le

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Po­siol­la ro­ko­te­taan nyt alle 70-vuo­tiai­den ris­ki­ryh­miä – jonoon otetaan 60-69-vuo­tiai­ta ikä­pe­rus­tei­ses­ti

Posiolla yli 70-vuotiaiden rokotukset ovat loppusuoralla ja nyt jatketaan alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotuksilla, tiedottaa Coronaria.

Coronarian mukaan rokoteajanvaraukseen voivat nyt ilmoittautua myös riskiryhmäläiset, joilla on hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila sekä he, joilla on immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat potilaat, joilla on aivoinfarkti, aivoverenvuoto, hengityshalvaus, Parkinsonin tauti, MS-tauti, lihassairaus, CP-oireyhtymä tai jokin muu hengitystä haittaava halvausoireyhtymä.

Toiseen ryhmään puolestaan kuuluvat esimerkiksi nivelreuma, selkärankareuma, niveltulehdus, haavainen paksunsuolentulehdus, Chronin tauti ja psoriaasi, jos kyseiseen sairauteen liittyy suun kautta otettuna glukokortikoidi eli kortisonihoito tai muu immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito (solunsalpaajahoito, biologiset lääkkeet ja muut immunosupressantit).

Nyt rokotettaviin riskiryhmäläisiin kuuluvat myös he, joilla on vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisen vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus tai jos henkilö kärsii sairaalloisesta lihavuudesta niin, että painoindeksi on yli 40.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.