Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Posion ja Sallan ve­nä­läi­so­pis­ke­li­joil­le kyl­mää­vä tieto syys­lo­man aluksi – ­Suo­mes­ta ko­ti­seu­duil­leen mat­kan­nei­ta nuo­ru­kai­sia otettu kiinni Venäjän puo­lel­la ja viety vär­vät­tä­vik­si ar­mei­jaan

Sallan lukion venäläisopiskelijat lähtivät perjantaina 14. lokakuuta työviikon päätteeksi syyslomille, mutta monen alkuperäinen suunnitelma saattoi muuttua.

Lukion henkilökunta välitti perjantaina venäläisopiskelijoille tiedon, joka oli tullut oppilaitoslähteestä.

Sen mukaan syyslomalle kotiseudulleen torstaina tai perjantaina matkanneita venäläisopiskelijoita on otettu Venäjän puolella kiinni. Nuorukaiset oli viety värvättäviksi asevoimiin.

Tilanne oli tapahtunut siten, että bussi oli pysäytetty ja bussissa olleet opiskelijat oli komennettu toiseen bussiin.

Suomessa opiskelevat venäläisnuoret on Lapin Kansan saaman tiedon mukaan otettu kiinni ja pakkovärvätty Kostamuksessa torstaina tai perjantaina. Arkistokuva kaupungista.
Suomessa opiskelevat venäläisnuoret on Lapin Kansan saaman tiedon mukaan otettu kiinni ja pakkovärvätty Kostamuksessa torstaina tai perjantaina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi