Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Posion kunta lausui Mat­ka­vaa­ran tuu­li­puis­ton ym­pä­ris­tö­vai­ku­tus­ten ar­vioin­nis­ta – "Mai­se­ma­ky­sy­mys on kes­kei­nen ja tärkeä huo­mioi­ta­va asia"

Posion kunta ei lausunnossaan ota suoraan kantaa YVA-menettelyn tarpeen puolesta tai sitä vastaan Tuulialfa Oy:n Kuusamon Matkavaaran tuulivoimapuistohankkeessa. Kunnanhallitus hyväksyi kunnan lausunnon maanantaina.

Lausuntotekstin lopussa on vahvennettuin kirjaimin huomautus, että alueelle suunniteltujen enintään kuuden tuulivoimalan "kokonaisteho noin 40 megawattia, joka edellyttää YVA-menettelyä".

Toisaalta lausunnossa sanotaan, että "arvioinnin alustava johtopäätös on, että hankkeen toteutuminen ei todennäköisesti aiheuta laadultaan ja laajuudeltaan, myös eri hankkeiden yhteisvaikutukset huomioon ottaen, YVAL 3 § 1 momentissa tarkoitettujen hankkeiden vaikutuksiin rinnastettavia merkittäviä ympäristövaikutuksia".

YVAL tarkoittaa lakia ympäristövaikutusten arviointimenettelystä.

Lausunnon mukaan Matkavaara-hankkeen vaikutusalue ei näytä ulottuvan Posion kunnan välittömään vaikutusalueeseen, mutta tuulivoimaloiden aiheuttama muutos maisemassa on kohtalainen.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.