Tilaajille

Posion pal­ve­lu­joh­ta­jal­ta vastine lu­mi­kuor­mis­ta – löytää useita puut­tei­ta kunnan toi­min­nas­ta

Posion lukiorakennuksen liikuntasaliosan kattorakenteessa tapahtui pääpalkin katkeaminen maaliskuussa, joka tarkastusraportin mukaan on tapahtunut liiallisesta lumikuormasta katolla.
Posion lukiorakennuksen liikuntasaliosan kattorakenteessa tapahtui pääpalkin katkeaminen maaliskuussa, joka tarkastusraportin mukaan on tapahtunut liiallisesta lumikuormasta katolla.
Kuva: Erkki Ahola

Posion toimintaympäristöpalveluiden palvelujohtaja Kari Laurila antoi vastineensa kunnanhallitukselle liittyen hänelle annettuun kirjalliseen varoitukseen. Varoitus liittyi Posion lukiorakennuksen liikuntasaliosan kattorakenteessa tapahtuneeseen pääpalkin katkeamiseen, joka tarkastusraportin mukaan on tapahtunut liiallisesta lumikuormasta katolla. Kunnanhallituksen mukaan kyseessä oli toimintaympäristöpalvelujen vastaavan viranhaltijan (palvelujohtaja) toiminnassa tapahtunut vakava laiminlyönti virkatehtävien hoidossa. Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan kattojen lumikuormista on huomautettu Kari Laurilaa kuluneen talven aikana useita kertoja.

Laurila toteaa vastineessaan muun muassa, että hän on vienyt joka kerta viestiä eteenpäin kattojen lumitilanteesta ja hän on kehottanut aloittamaan kattojen lumen pudotukset. Agility-hallin (Maaninkavaarantien varressa sijaitseva halli) tilasta Laurila ehdotti muun muassa, että hallin lämpötilaa olisi nostettu, jotta lumet olisivat tulleet alas peltikatolta itsekseen. Tätä ei kuitenkaan toteutettu, koska rakennus on niin hatara, ettei lämmittäminen olisi onnistunut. Kun lumikuormaa ei ehditty hallin katolta tiputtamaan, kattorakenteet osittain murtuivat ja osa katosta tuli alas. Katolta oli yhden kerran aiemmin talvella jo tiputettu lumia, mutta lunta satoi lisää ja lumikuorma kasvoi uudelleen. Laurilan mukaan Agility-hallin kattoa ei ole peitetty pressulla sen vuoksi, koska rikkoontunelle katolle meno on hänen mielestään vaarallista.