Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Posion Py­rin­nöl­lä vahva vire suun­nis­tuk­sen maa­kun­ta­vies­tis­sä ja mi­ni­vies­tis­sä – Ol­le­ron­vaa­ras­ta tuli mukaan lä­hi­his­to­rian paras saa­vu­tus

Suunnistuksen mini- ja maakuntaviestit käytiin Napapiiri-Jukolan maisemissa Olleronvaarassa. Kilpailussa oli käytössä sama rastiväli tähtitieteellisen napapiirin kohdalla kuin mitä legendaarisella pitkälläkin yöllä Jukolan viestissä.

Miniviestissä oli mukana ilahduttavasti 9 joukkuetta ja viesti alkoi jännittävällä yhteislähdöllä tukireittisuunnistajien toimesta. Ounasvaaran Hiihtoseuran 3. joukkueen Ilmari Hietala toi joukkueensa ensimmäisenä vaihtoon, mutta miltei kaikki joukkueet vaihtoivat minuutin sisällä kärjestä.

Toiselle osuudelle lähtivät viestin pienimmät, sillä rastireitillä mukana oli suunnistajia alle 10-vuotiaiden sarjoista. Suunnistajat selvittivät reitin hienosti Ounasvaaran Hiihtoseuran 2. joukkueen Nuutti Hietalan päästäessä ankkurinsa matkaan ensimmäisenä. Viesti oli kuitenkin edelleen säilynyt tiukkana ja useallakin joukkueella oli mahdollisuudet aina viestin voittoon asti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi