Lentopallo: Hel­sin­ki ei pysynyt Kuu­sa­mon kyy­dis­sä

Tilaajille

Ra­vin­to­lat ovat tär­keäs­sä ase­mas­sa ruo­ka­hä­vi­kin tor­ju­mi­ses­sa – "Kai­kis­sa ra­vin­to­lois­sam­me pun­ni­taan kaikki hävikki ja seu­ra­taan eri­tyi­ses­ti, mistä hävikki ky­sei­sis­sä ra­vin­to­lois­sa syntyy"

Tutkimusten mukaan Suomessa syntyy vuosittain 400-500 miljoonaa kiloa hävikkiruokaa, joista suurin yksittäinen hävikin lähde (noin 30%) ovat kotitaloudet, mutta hävikkiä syntyy merkittävästi myös ravitsemuspalveluissa, ravintoloissa, kaupoissa ja teollisuudessa.
Tutkimusten mukaan Suomessa syntyy vuosittain 400-500 miljoonaa kiloa hävikkiruokaa, joista suurin yksittäinen hävikin lähde (noin 30%) ovat kotitaloudet, mutta hävikkiä syntyy merkittävästi myös ravitsemuspalveluissa, ravintoloissa, kaupoissa ja teollisuudessa.
Kuva: Mikko Halvari

Tällä viikolla vietettävään valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon on moni yritys lähtenyt mukaan. Kuusamosta mukana ovat esimerkiksi Riipinen Restaurants Oy ja Scandic-hotelli.

– Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi aikamme keskeisiä haasteita ja ravintolat ovat tärkeässä asemassa muun muassa toimitusketjujen valinnassa ja ruokahävikin torjumisessa. Me haluamme kantaa oman vastuumme. Keskeisin pitkänjänteen vastuullisuustavoite meillä on olla kestävän kehityksen edelläkävijä ravintolatoimialalla ja saavuttaa Riipinen Restaurants Oy:n toiminnan hiilineutraalisuus, Riipinen Restaurants Oy:n ravintoloitsija, yrittäjä Henrik Riipinen kertoo tiedotteessa.