Ruka ja Pyhä sul­keu­tu­vat viikon päästä lauan­tai­na – Ville Aho: "Meidän kaik­kien on kan­net­ta­va vas­tuum­me ko­ro­na­vi­ruk­sen le­viä­mi­sen es­tä­mi­sek­si"

-
Kuva: mikko halvari

Rukan ja Pyhän hiihtokeskukset sulkevat ovensa viikon päästä lauantaina 28.3.2020 klo 19 koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sulkeminen koskee molempien tuntureiden laskettelurinteitä, hotelli Pyhätunturia sekä tunturien vuokraamopalveluita.

–Päätös on erittäin raskas, mutta ainoa oikea tilanteessa, jossa meidän kaikkien on kannettava vastuumme koronaviruksen leviämisen estämiseksi sekä ennen kaikkea varmistaaksemme henkilöstömme sekä asiakkaidemme hyvinvoinnin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa, Rukakeskus Oy:n ja Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho kertoo tiedotteessa.

Hiihtokeskusten sulkeminen poikkeustilanteessa vaikuttaa kymmeniin yrittäjiin, satoihin työntekijöihin ja tuhansiin asiakkaisiin. Aho kertoo, että tämän vuoksi hiihtokeskuksia ei voida sulkea välittömästi, vaan vasta viikon päästä.

– Kaikkien toimijoiden osalta tarvitaan aikaa, jotta tämä poikkeuksellinen tilanne voidaan hoitaa vastuullisesti kaikki osapuolet huomioiden. Jäljellä olevan ajan olemme auki kaikkia viranomaisten ohjeita ja määräyksiä noudattaen, kuten tähänkin asti. Pyydämme kaikilta ymmärrystä tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Talvikausi aiotaan avata Rukalla jo 2.10.2020 ja Pyhällä 19.11.2020.