Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Toimittajalta: Suomen kou­lu­tus­jär­jes­tel­mä tarjoaa mah­dol­li­suu­den lot­to­voit­toon

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Rukalla lapset pää­se­vät dis­koi­le­maan sir­kus­tel­tas­sa kun Saarni Sirkus saapui Rukalle – lop­pu­vii­kos­ta luvassa on kepeä mu­siik­kia, tanssia ja sir­kus­ta yh­dis­te­le­vä koko perheen ny­ky­sir­kus­esi­tys

Koko kesän ympäri Suomea kiertänyt Saarni Sirkus saapuu Rukalle. Näytöksiä järjestetään loppuviikon aikana yhteensä neljä. Ensimmäinen näytöksistä on jo torstaina.

Rukan hiihtostadionilla kävi alkuviikosta kova pauke ja kuhina, kun Saarni Sirkuksen teltan kasaustyöt olivat kovassa vauhdissa. Saarni Sirkus on rovaniemeläisten Aarni Pahajoen sekä Anna Heinäsen yhdessä muutama vuosi sitten perustama monimuotoinen esittäviä taiteita ja tapahtumatuotantoa tarjoava yritys. Kesän kiertue on ollut heille ensimmäinen.

Saarni Sirkus esittää Rukalla koko perheen nykysirkusteoksen nimeltä Dreamer.  Pahajoki kertoo, että luvassa on esitys, joka yhdistää musiikkia, tanssia ja sirkusta. Dreamer on tarinallinen ja kepeä esitys jonkin kadottamisesta ja itsensä löytämisestä.

– Esityksessä meidän päähenkilömme hukkaa itsestään jotain tärkeää. Se voi olla esimerkiksi jokin tärkeä osa itsestään. Sen voi itse päättää, mitä hukattu asia kuvastaa, mitä häneltä on viety pois. Tarinan edetessä hän etsii kadottamaansa asiaa. Matkan varrella hän huomaa, että se mitä hän etsii ei välttämättä olekaan enää niin tärkeää vaan täällä maailmassa on paljon kaikkea muutakin mielenkiintoistaan, Pahajoki kuvailee.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.