Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Rukan poh­jois­puo­lel­la sam­mu­tet­tiin yön aikana kaksi maas­to­pa­loa – ­syt­ty­mis­syyk­si epäil­lään salamaa

Kuusamossa Rukan pohjoispuolella sammutettiin kaksi maastopaloa myöhään maanantai-iltana ja tiistain vastaisena yönä.

Puikkojärven alueella syttyneistä paloista pienempi levisi noin puolen hehtaarin alueelle ja laajempi noin kolmen hehtaarin alueelle.

Pienempi uhkasi levitä lähellä sijaitseviin mökkeihin, mutta pelastuslaitos sai estettyä sen leviämisen. Palopaikalle päästiin kulkemaan mökkitietä pitkin, mikä helpotti sammutustöitä.

Toinen palopaikka sijaitsi Puikkojärven kaakkoispuolella. Päivystävä palomestari Ville Määttä Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että palo oli Oulangan kansallispuiston alueella eikä se uhannut rakennuksia.

– Vahva epäily on, että palot olisivat saaneet alkunsa salamasta, Määttä sanoo.

Alueen yli kulki maanantaina ukkoskuuro ja salamatutkan mukaan salamat löivät maahan asti.

Suuremmalle paloalueelle ei johda tietä, joten kulku palopaikalle oli haastavaa Pelastuslaitoksen yksiköt pääsivät paikalle hieman ennen kello 23:a mönkijöiden avulla. Hälytys savuhavainnoista tuli noin kello 18.20.

Palot huomasi Rukan huipulla ollut henkilö. Sen jälkeen palovalvontakone hälytettiin paikalle, ja se löysi palojen tarkan paikan.

Sammutustyöt jatkuivat noin kello kolmeen asti yöllä. Määtän mukaan paloalueilla voi syntyä yhä savua, mutta palot on sammutettu.