Tilaajille

Saako etä­kou­lu­lais­ten mak­su­si­tou­muk­sel­la ostaa karkkia ja limsaa? Kau­pun­gin ohje jättää pää­tök­sen van­hem­mil­le ja tul­kin­nan kau­poil­le: ”Me emme ala missään nimessä po­lii­sik­si kas­sal­la”

Kaupoilla on ollut erilaisia käsityksiä siitä, että mitä etäkoululaisten ruokahuoltoon käytettävällä maksusitoumuksella voi ostaa. Osa piti alussa tiukkaa linjaa ostosten suhteen.

Kuusamolaisten somepalsta kuumeni, kun eräs vanhempi kertoi joutuneensa jättämään etäkoululaisille suunnatulla maksusitoumuksella tekemänsä ostokset kassalle, sillä ostosten joukossa oli myös limsaa ja pullaa. Kassalla katsottiin, että kaupungin etäkoululaisten ruokahuoltoon myöntämä maksusitoumus oikeuttaa ostamaan vain ”terveellisiä” elintarvikkeita, ei herkkuja.

Kaupoilla vaikuttaakin olevan erilaisia käsityksiä siitä, että mitä sitoumuksella saa ostaa. Someketjun selaaminen kertoo, että käsitykset saattavat vaihdella yhdenkin kaupan sisällä. Toinen kassa myy sitoumuksella suklaapatukoita ja muovikassin, toinen ei.