Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Si­sä­mi­nis­te­riö: Ve­nä­läis­ten tur­va­paik­ka­ha­ke­mus­ten määrä ei ole kas­va­nut lii­ke­kan­nal­le­pa­non seu­rauk­se­na – vii­kos­sa ha­ke­muk­sia on kir­jat­tu noin 90 kap­pa­let­ta

Sisäministeriön mukaan venäläisten turvapaikkahakemusten määrä ei ole muuttunut merkittävästi osittaisen liikekannallepanon seurauksena. Kuluvan vuoden aikana venäläiset ovat jättäneet kaikkiaan noin 500 hakemusta, kun taas viime vuosien keskiarvo on ollut noin 200–500 hakemusta vuodessa.

Sisäministeriö kertoo Twitterissä, että viimeisen viikon aikana Venäjän kansalaisten turvapaikkahakemuksia on tullut Suomessa yhteensä 92 kappaletta. Maanantain 26. syyskuuta aikana hakemusta kirjattiin 35.

– Alkuvaiheen kasvun jälkeen hakemusten ei odoteta merkittävästi lisääntyvän, ellei Venäjän tilanteessa tai Venäjän rajaviranomaisten toiminnassa tapahdu oleellisia muutoksia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.